czwartek, 3 kwietnia 2014

Aromatyczna rybka (10mc+)




Składniki:

  • kawałek filetu z dorsza
  • 3cm pora
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka masła
  • garść szpinaku baby


Wykonanie:

Na łyżce masła dusimy por i szpinak. Po 2min dolewamy odrobinę wody. Dodajemy płat ryby i dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec rozgniatamy widelcem i dodajemy jogurt naturalny. Robiąc danie dla starszego dziecka (12mc+), możemy dodać odrobinę pieprzu (sprzyja trawieniu). Podajemy z ziemniakami/ryżem/kaszą i gotowanymi na parze warzywami.


 Jeśli chcesz być na bieżąco, polub Łyżeczkę na Fb.

7 komentarze:

Budująca Mama pisze...

Aha! Czyli po 12 miesiącach jemy pieprz? Super. To u mnie ważniejsza przyprawa niż sól :D no i jeszcze chilli. Ale to pewnie jeszcze później :P

Marta Wu pisze...

:) Pieprz super wydobywa smak z potrawy, a jako dodatek do mięs i ryb przyspiesza metabolizm- POLECAM! Ale trzeba uważać, ponieważ może również podrażniać delikatny przewód pokarmowy dziecka. Z chilli radziłabym poczekać do 2 urodzin:) Pozdrawiam i buziaki dla Zosi :)

Anonimowy pisze...

Dusimy POR a nie porę ;)

Marta Wu pisze...

POPRAWIONE ;)

Mama-dietetyk pisze...

Jeszcze dwa miesiące i wykorzystamy przepis :) póki co uczymy się gryźć banana nie mając zębów i całkiem dobrze to idzie :D Pozdrawiam! :)

Anonimowy pisze...

A filet z dorsza powinien być świeży, czy może być mrożony?

Marta Wu pisze...

Może być mrożony:)

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...